Open dag Ambulancezorg Gelderland-Midden

Op 21 april 2018 zijn wij met een stand aanwezig geweest bij de Open dag Ambulancezorg Gelderland-Midden op de locatie in Arnhem. Deze dag is georganiseerd voor iedereen die eens een wilde weten hoe de ambulancezorg binnen het werkgebied van VGGM geregeld is. Voor iedereen was er wat wils. Alle voertuigen van ambulances tot de motorambulance waren te bewonderen. Met name de traumaheli kreeg veel bekijks. Helaas moest deze ’s middags ingezet worden.

Ieder uur vond een demonstratie reanimatie plpaats vanaf het moment van het bellen naar 112 tot vervoer naar het ziekenhuis. Wat gebeurt er precies op de meldkamer? Kan ik ambulanceverpleegkundige worden?  Allemaal vragen waar je een antwoord op kon krijgen. Ook wij hebben veel vragen gekregen over o.a. ons project, het volgen van de opleiding, het gebruik van de AED en algemene info. Ook mooie gelegenheid voor ons om te praten met vertegenwoordigers van VGGM. Het was leuk om te horen dat wij als Stichting goed aangeschreven staan.

Het was werkelijk een fantastische dag, waarbij het zonnige weer ook een belangrijke rol speelde. Goed georganiseerd en met een aantal duizenden bezoekers. Dan mag je wel van een succes spreken. Voor VGGM aanleiding om te overwegen zoiets periodiek te organiseren.