NAZORG
Nazorg Stichting Kloppend Hart
Reanimeren kan een indrukwekkende ervaring zijn. Het is daarom belangrijk dat je achteraf je verhaal kunt doen. De stichting vindt het belangrijk dat je die mogelijkheid hebt als je betrokken bent geweest bij een reanimatie. Heb je behoefte om met ons te praten over jouw ervaringen? Neem dan contact met ons op.
Stuur een e-mail naar:
info@kloppendhartvoorlingewaard.nl of
info@kloppendhartvooroverbetuwe.nl
Indien je telefonisch contact op prijs stelt, vergeet dan niet het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent in de mail te vermelden.
Nadat wij je mail hebben ontvangen, zullen wij zo snel mogelijk contact met je opnemen.
Betrokken bij een reanimatie? Lucht je hart!
HartslagSamen
Contact met andere betrokkenen bij een reanimatie, kan helpen bij de verwerking. Zij begrijpen wat je hebt meegemaakt en kunnen je misschien antwoord geven op de vragen waar je na de reanimatie mogelijk mee rondloopt.
Sinds april 2021 is het initiatief van HartslagNu, HartslagSamen, beschikbaar in Lingewaard en Overbetuwe. HartslagSamen is een online platform waarop betrokkenen bij een reanimatie met elkaar in contact kunnen komen. Burgerhulpverleners, (nabestaanden van) het slachtoffer, professionele hulpverleners en omstanders kunnen met elkaar in contact komen na een oproep.
Hoe werkt het?
Afhankelijk van jouw rol tijdens de reanimatie, kun je ofwel via HartslagNu, ofwel via de code in de door jou ontvangen brief, ofwel via het inschrijfformulier je aanmelden voor HartslagSamen. Na je aanmelding kun je zien wie zich nog meer heeft aangemeld. Door middel van een contactverzoek kun je met elkaar in contact komen.
Ga voor meer informatie naar https://hartslagsamen.nl/
Waar kan ik nog meer terecht voor nazorg?
Heb je niet de mogelijkheid om met iemand te praten en heb je toch behoefte om je verhaal te vertellen na een oproep? Ook dan is er voor jou een luisterend oor. Je kunt bijvoorbeeld altijd op het evaluatieformulier dat je na een oproep van HartslagNu ontvangt aangeven dat je contact op prijs stelt. Dit formulier vind je onder 'Noodoproepen' bij 'evaluatie'.
Voor verdere ondersteuning en advies kun je terecht bij:
Andere (burger)hulpverleners die betrokken zijn geweest bij de reanimatie.
Jouw reanimatie-instructeur.
Jouw huisarts. Hij kan zelf ondersteuning bieden en eventueel doorverwijzen.
Een voorlichter van de Infolijn Hart en Vaten van de Hartstichting.
De psychologen en maatschappelijk werkers van Stichting MIND Korrelatie.
De vrijwilligers van De Luisterlijn die 24/7 bereikbaar zijn.