Nieuwe reanimatierichtlijnen

Bron foto: Nederlandse Reanimatie Raad

Gisteren vond het reanimatiecongres van de Nederlandse Reanimatie Raad plaats. Tijdens dit congres zijn de nieuwe reanimatierichtlijnen besproken, de richtlijn 2021. Bij dezen alvast een update over de belangrijkste wijzigingen. 

Wat is er veranderd? 

De basisregel 30:2 bij reanimatie bij volwassenen (BLS) blijft. Er zijn echter ook een aantal (zeer) belangrijke wijzigingen ten opzichte van de richtlijnen uit 2015. We hopen dat het reanimatieonderwijs snel wordt hervat, zodat wij deze nieuwe richtlijn met onze cursisten mogen gaan oefenen.

HartslagNu is op de achtergrond druk bezig de app en het oproepsysteem steeds effectiever, efficiënter en gebruiksvriendelijker te maken. Rond de zomer wordt de app geüpdatet.

Geen Covid-19

De richtlijn 2021 gaat alvast uit van een wereld zonder Covid-19. Helaas is het virus momenteel nog steeds onder ons. Dit betekent dat voor nu de Covid-19 richtlijn geadviseerd blijft. Zodra de verantwoordelijke organisaties groen licht leven om weer ‘normaal’ te reanimeren, zullen wij dit uiteraard zo snel mogelijk communiceren.